lauantai 23. tammikuuta 2016

Mummolatunnelmaa

En tiedä miksi en ole aiemmin tätä tehnyt, olipas kiva tehdä!  Aiemmin olen tehnyt paloista isoäidinneliöpeittoja ja se suuri päättelyn ja yhdistämisen määrä ei vaan ole mun juttu. Olin kerrankin niin viisas että päättelin kaikki langat jo samalla kun virkkasin ja tässä peitossa on se mukavaa, ettei ole palojen yhdistämistä.
Peitto on tehty yhdestä isosta isoäidinneliöstä. Aloitin ajatuksella, että saan käytettyä mahdollisimman paljon langanjämiä tähän peittoon mutta sitä mukaan kun neliö suureni, jouduin korkkaamaan yhä useamman uuden kerän. Peitolla on kokoa 175 cm x 175 cm. Reunaan tein joka toiseen silmukkaan kiinteän silmukan ja joka toiseen ketjusilmukan. Tuli mukavan löysä ja mieluinen reuna.

Ohje isoäidinneliöön löytyy täältä. Tässä peitossa lähes kaikki käyttämäni lanka on Novitan 7 veljestä lankaa. Virkkasin nelosen koukulla. Värin vaihdoin aina samassa kohdassa.2 kommenttia:

  1. Tää on tosi kiva. Minäkin olen harkinnut isoäidinneliöpaloista tekeväni torkkupeiton, mutta se palojen ompelu ja lankojen päättely... Tässä olisikin hyvä vaihtoehto :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tästä mallista todella paljon, suosittelen :)

      Poista