torstai 24. maaliskuuta 2016

Uusiin verhoihin uusi viirinauha

Sain jonkin keväisen sisustuskärpäsen ja ompelin yksinkertaiset pepitaruutuiset verhot tupaamme ja tuntui, että verho kaipaa jotain lisää....hyvin pienen hetken mietittyäni....viirinauhan tekoon!


Värit valikoituivat sillä perusteella mitä väriä lankakorista löytyi ja kuvassa näkyvän mobilen sävytyksen mukaan. Virkkasin viirinauhan Novitan Miami-langasta nelosen koukulla. Väreinä beige, vaaleansininen ja turkoosi.


Viirinauha on virkattu kahdestatoista isoäidinkolmiosta jotka päättelyn ja pingotuksen jälkeen ydistin ketjusilmukkanauhaan. Ensin virkkasin beigellä noin kolmekymmentä ketjusilmukkaa ja yhdistin kiinteillä silmukoilla viirin ja jätin väliin kaksi ketjusilmukkaa ja taas kiinnitin kiinteillä silmukoilla seuraavan viirin. Jokaisen viirin väliin jätin kaksi ketjusilmukkaa. Viirinauhan molempiin päihin virkkasin noin 30 silmukkaa per pää ja ihan päähän sidoin puuhelmen joka mielestäni viimeistelee viirinauhan kivasti.Ohje virkattuun isoäidinkolmioon löytyy täältä. Helppo ja nopea tehdä. Mietin jo mihin näitä tekisi lisää kun ovat niin kivoja tehdä.... 

Googleen kun kirjoittaa hakusanaksi granny bunting niin kuvahaulla tulee erilaisia variaatioita tästä mallista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti