perjantai 1. huhtikuuta 2016

Merenneitopeitto

Tänään valmistui pienelle tytölle merenneitopeitto. Ihanasta Dropsin langasta, alpakkaa 50% ja villaa 50 %. 


Tämä olikin minulle ihan uusi tuttavuus lankana. Epätasaisesti kehrätty lanka tuo elävyyttä pintaan ja loppujen lopuksi oli ihan kiva lanka virkata.


Ohjetta minulla ei tähän ole vaan tekiessä muodostui näköisekseen. Ylhäältä päin aloitin spiraalina virkkaamaan ja alhaalla kaventelin aina kun hyvältä tuntui. Pyrstöä pari kertaa purin ennen kuin tuli suunnilleen mieleinen. Pyrstön tein ihan vaan pylväillä ja kiinteillä silmukoilla.


Tein tämän virkatun merenneitopeiton alle kouluikäiselle tytölle, korkeutta on noin 70 cm plus pyrstö. Toivotaan, että peiton saaja on tyytyväinen. Saa varpaat lampimästi pyrstön sisään :)


Pitkään mietin, että kukilla vai ilman ja lopulta päädyin kukkiin. Itse rakastan värejä ja tuntui hieman pliisulta ilman kukkia, vaikka tämä ei omaan käyttöön tulekaan niin omat mieltymykset näkyvät  tässäkin työssä. Pyrstön virkkasin tuplalangalla, toiseksi langaksi valikoitui vaaleanpunainen vauvalanka jonka merkkiä en nyt edes muista kun vyöte on kadonnut.


Virkatut kukat ompelin ihan vaan neulalla ja langalla tukevasti kiinni. Muutama suvun pikkutyttö tämän nähtyään vihjaili haluavansa samanlaisen, katsotaan....

2 kommenttia:

  1. Ihana ! Meillä tytöt kans haluais tällaisen..kun vaan sais äiti aikaseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika nopea tehdä ja kun tekee vielä paksummasta langasta kuin minä niin on vielä nopeampi tehdä :) Taitaa olla aika monen pikkutytöt suosikki, tämä peittomalli :)

      Poista