lauantai 24. syyskuuta 2016

Nopeat lapaset

Pyyntö lapasiin esitettiin vasta eilen ja mielellään nopeasti valmiit. Kaivelin hetken lankavarastojani (jotka muuten olen ajatellut siivota  viikonlopun aikana) ja päädyin Novitan ihanaan Teddy-lankaan. Sen ainoa miinus on hankaluus purkaa. Minä kun virkkaan yleensä ilman ohjetta, yrityksen ja erehdyksen kautta....niin purkamista riittää aina toisinaan....Kympin koukulla virkkasin lapaset muuten, paitsi peukalot ja kärjen neljä viimeistä kerrosta kutosen koukulla. Tein nämä lapaset aika kaposeen käteen. Jos alla olevaa suurpiirteistä ohjetta käyttää, niin kannattaa luoda enemmän ketjusilmukoita aloitukseen, jos tekee aikuiselle. 

Ensin loin 15 ketjusilmukkaa ja liitin renkaaksi piilosilmukalla, jonka jälkeen virkkasin pylväillä seitsemän kerrosta. Kahdeksannella kerroksella tein peukalon reiät jättämällä kaksi silmukkaa väliin tekemällä kaksi ketjusilmukkaa (olihan hassusti sanottu). Sitten jatkoi taas kerroksia normaalisti pylväillä neljä kerrosta. Tässä vaiheessa vaihdoin kympin koukun kutoseen ja virkkasin kiinteillä silmukoilla vain joka toisen silmukan neljän kerroksen ajan ja dadadaa: lapanen muuten valmis, mutta peukalo vielä. Peukalon tein myös kiinteillä silmukoilla peukalon kynnen alareunaan saakka, jonka jälkeen virkkasin enää joka toisen silmukan ja näin valmistui peukalokin. 

Tämä on siis todella suuripiirteinen ohje, josta ehkä voi saada kopin.Ihanan väljät ja hengittävät, juuri syksyyn sopivat lapaset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti