lauantai 17. joulukuuta 2016

Tossuperhe

Muutama joulu ollut välissä etten ole tehnyt huovutettuja tohveleita, nyt taas tein. Mä rakastan näitä, niin ihanat jalassa ja todella lämpimät. 

Ohje on oma, sovellettu useammasta ohjeesta. Mulla on tehtynä "noin suunnilleen ohje" sekä leveämpi lestiseen, että kapeampi lestiseen jalkaan.


Pitkään mietin, että koristelenko tohveleita, päätin jättää ilman koristeita tällä kertaa. Jos ei nyt satu mieli muuttumaan ennen paketointia :DTehtyäni nämä, oli pakko hakea lisää Joki-lankaa ja nyt on tossuperhe valmis :) Yhdet on vielä kuivumassa.

Tossut on virkattu kaksinkertaisella Novitan Joki-langalla, kympin koukulla. Virkattuani tossut valmiiksi, konehuovutin ne pesukoneessa. Pesin muiden pyykkien joukossa 60 asteessa, pesuainetta laitoin ihan normaalisti.

Kun tossut tulivat pesukoneesta epämääräisenä möykkynä, muotoilin ne sekä käsin, että jalassani. Harjasin tossut pörröisiksi juuriharjalla. En laita enää nykyään pesukoneeseen tossujen sisälle muoveja, ikinä ei ole mulla huopunut yhteen.        Nopeat ja helpot tossut virkata. Hyvin kerkeää vielä                                                     jouluksikin tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti