torstai 23. kesäkuuta 2016

Pärnun runsas lankatarjonta

Olimme viime viikolla Pärnussa kylpylälomalla, lilluimme altaissa, nautimme erilaisista hoidoista ja kävelimme rannalla koko matkaseurue ja tietenkin söimme hyvin ja paljon. Muutaman "pakollisen" piston käsityökauppoihin kerkesin tekemään, mutta kaikkia kauppoja en kerennyt valitettavasti kiertämään.Ilmat oli niin mielettömän hienot, että kaupat jäivät tällä reissulla nyt vähiin.




Tämä ihastuttava kauppa sijaitsee kävelykadulla, osoite sinne on: Rûûtli 27. 





Kirju Lamba Pood on pääasiassa pellavakauppa. Kaupan ulkopuolella on rekissä pellavavaatteita (aivan ihania!), niin kuin kuvassa näkyy. Kaupassa oli runsasti myynnissä pellavavaatteita ja -pyyhkeitä sekä laudeliinoja. Lankoja oli tarjolla ainoastaan pellavalankaa, jota meinasin ostaa, mutta lopulta jätin ostamatta. Minun makuun lanka oli kovin ohutta, olisin halunnut paksumpaa (oli kyllä useampaa vahvuutta ja myytiin isoissa kartioissa). Toki olisihan sitä voinut virkata kaksinkerroin. Pellavapyyhkeitä olin suunnitellut virkkaavani. Sekä hahtuvalankaa ja viron villoja löytyi tästä kaupasta. Lisäksi oli pellavakankaita joita ostinkin vähän. Ihastuttavaa, itseasiassa erittäin veikeää, koirakangasta sekä laudeliinoja varten juuri sopivan levyistä pellavakangasta. 

Kävimme kahvilla ja pientä purtavaa haukkaamassa Kookos kahvilassa, jossa myydän myös lankoja, käsityötarvikkeita ja käsitöitä. Kannattaa käydä ihastelemassa varsinkin katossa roikkuvia suuria neulottuja lampunvarjostimia,hienot! Kookos sijaitsee myös kävelykadulla.

Kuvasin sekä puhelimella, että kameralla ja voihan harmitus, muut kaupat joita kuvasin, oli niiden kuvat puhelimessa ja poistin ne vahingossa. Sinne meni!






Koko reissusta selvisin näin pienillä lanka- ja kangasostoksilla. Kengänpohjat oli hyvä löytö. Päässä jo ideat raksuttaa, millaiset kengät virkkaan. Tuo laukun kahva on mielestäni myös kovin ihastuttava. Pro Knit virkkuukoukut oli mielestäni edulliset ja ostinkin neljä yleisimmin käyttämääni kokoa. Ostin nämä kaikki muut, paitsi pellavakankaat, aivan ihastuttavasta kaupasta, joka sijaitsee pienellä sisäpihalla kävelykadulla. Ystävällinen myyjä kielimuurista huolimatta esitteli netistä erilaisia virkattuja kenkiä innoissaan, kun näki, että ostamme kengänpohjia. Siellä oli aika paljon lankoja alennuksessakin ja paljon Dropsin lankoja. Tämänkin kaupan kuvat olivat puhelimessa ja nyt en muista edes kaupan nimeä.

Suosittelen Pärnussa vierailijoita poikkeamaan kangas- ja lankakaupoissa, ihania löytöjä teette varmasti tekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti