tiistai 7. maaliskuuta 2017

Virkatut ja huovutetut lapaset

Jämälankojen tuhoamisprojekti jatkuu. Päätin käyttää Novitan Joki-langan loput lapasiin. Vielä kyllä jäi Joki-lankaa sen verran, että täytyy niistä jotain pientä keksiä, mutta ihan lapasiin asti niitä ei taida riittää. Joki-lankahan on huopuvaa lankaa, josta olen tehnyt viimeisen puolen vuoden aikana useammatkin tohvelit. Nyt oli vuoro tehdä lapaset ja totuttuun tyyliin tietenkin ilman ohjetta :D


Virkkasin yksinkertaisella langalla koukulla numero kahdeksan. Aloitin lapasen virkkaamisen suuaukosta luomalla 50 ketjusilmukkaa. Jos tulevaisuudessa teen huovutetut lapaset niin aion aloittaa 45 silmukalla. Peukalossa mulla oli 14 silmukkaa. Siinä leveys on juuri sopiva, mutta korkeus on nafti, jatkossa muistan tehdä enemmän päähän tilaa.

Nämä on konehuovutettu muiden pyykkien seassa kuudessakymmenessä asteessa. En taaskaan laittanut mitään muoveja väliin eikä huopunut yhtään kiinni.


En muistaakseni ole aiemmin huovutettuja lapasia tehnyt ja olen nyt tosi ihastunut näihin. Toivotaan, että löytävät omistajan. Itselleni on tehtävä pidemmällä peukalolla. 


 Nyt on kyllä tosi suuri houkutus käydä ostamassa lisää Joki-lankaa ja tehdä itselleni lapaset ensi talven koviin pakkasiin. Niin lämpimän ja tiiviin tuntuiset.


2 kommenttia:

  1. Kauniin väriset! Tein itselleni huovutetut lapaset hahtuvalangasta ja ne ovat parhaat sekä pakkasella että loskakelillä... Tein lasten kanssa märästä lumesta lumilinnaa eivätkä lapaset kastuneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Miksiköhän en ole aiemmin tämmösii tehnyt? Aivan mahtavat :)

      Poista