torstai 18. helmikuuta 2016

Säilytysvinkki

Viime kesänä virkkasin wc-papereille säilystyspussukan. Siellä ne ovat pyllypyyhkeet pebojen takana piilossa ;)

Idean sain Vilkasta virkkausta Facebook-ryhmästä. 

Olen niin ihastunut muutama vuosi sitten löytämääni mallikertaan jota olen käyttänyt moneen tarkoitukseen, se sopii mielestäni hyvin myös tähän työhön. Lankana käytin Novitan Helmi-lankaa jossa on bambua ja puuvillaa. Kissan bepat virkkasin Novitan puuvilla-bambusta. 

Sen enempää ei ole ohjetta antaa kuin: mittaa wc-paperirullaan sopiva määrä aloitukseen ketjusilmukoita ja virkkaa ensimmäisellä kierroksella kolme ketjusilmukkaa ja samaan silmukkaan toinen pylväs, ketjusilmukka ja kaksi pylvästä. Jätä väliin kolme silmukkaa ja virkkaa taas kaksi pylvästä, yksi kerjusilmukka ja kaksi pylvästä samaan silmukkaan, toista tätä mallikertaa koko työn ajan. Kun työ oli halutun korkuinen, päättelin langat ja kiinnitin virkkaamani pebat ommellen. 
Seuraavaksi virkkasin koko työn ylhäältä yhteen jonka jälkeen ompelin keskelle sauman. Lopuksi virkkasin vielä kolmion mallisen palan johon tein ripustuslenkin ja päälle kiinnitin virkkamaani kukan.

Kissat virkkasin, aloittaen ympyrän vaalenapunaisella ja ensimmäisen kierroksen jälkeen vaihdoin mustaan. Ihan pylväillä virkkasin sopivan kokoiset ja pylväillä tein hänntkin jotka kiinnitin ympyröihin. Samoin jalat tein pylväillä ja kiinnitin ympyröihin.

Ymmärtääköhän tästä mitään? :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti