maanantai 15. helmikuuta 2016

Tajunnanvirta mandala

Mikä on mandala - Wikipedia vastaa: 
Mandala on ympyrän muotoon tehty kuvio, joka kuvaa kosmosta symbolisesti tai metafyysisesti. Sana mandala (मण्डल) on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä.
Mandaloita on tehty kaikissa kulttuureissa. Tunnetuimpia ovat buddhalaistenhindujen ja Amerikan intiaanien mandalat. Kristillisenkulttuurin mandaloita ovat romaanisten ja goottilaisten kirkkojen ruusuikkunat. Yleisimmin mandalaa käytetään meditaation tukena, minkä vuoksi se edustaa myös valaistumisen symbolia. Mandalan keskipisteenä on elämänkukan symboli, joka kuvastaa koko maailmankaikkeutta ja sen syntyä. Tiibetiläisessä vajrayana-buddhalaisuudessa mandalaa käytetään meditaation tukena. Tiibetinbuddhalaisuuden hiekkamandalat symboloivat pysymättömyyttä.


Aloin viikko sitten perjantaina virkkaamaan mandalaa ilman ohjetta ihan vaan tajunnan virtana. Muutamia ohjeita silmäsin ja siitä se vaan lähti...laitan linkit alemmaksi mistä löytyy joitakin ohjeita mandalan tekoon.

Värit valikoituivat sillä perusteella mitä käteen nappasin. Lankana käytin Novitan Miamia. Perjantaina valmistui toinen ja lauantaina toinen mandala. Minulla olikin sopivasti jo aikoja sitten Tuulia designistä ostettuja pyöreitä tyynyjä. Yhdistin mandalat keskenään ja sujautin tyynyn väliin. 

Olin unohtanut mandalatyynyn postauksen ihan kokonaan. Eilen meillä kävi ihana pikkuinen tyttö kylässä ja ihastui mandalatyynyyn niin paljon, että vei mukanaan. Kerkesin nappaamaan muutaman valokuvan hätäiseen.
Googlettelin mandalatyynyjä ja löysinkin kivan ohjeen, jonka voisi joskus toteuttaa. Selkeä ohje englanniksi löytyy täältä. Myös täältä löytyy ohjetta mandalaan. Täältä löytyy ohje yksinkertaiseen mandalaan, tehdään samalla systeemillä kuin isoäidinneliö, kolmen pylvään ryhmissä.

Täältä löytyy ihana idea mihin mandalan voisi käyttää.

Vapauttavaa ja mukavaa, tämä virkkuumeditaatio! Mukavia hetkiä mandalan virkkauksen kanssa ketkä siitä innostuvat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti