keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Koukussa lapasiin

Innostuin heti perään tekemään toiset virkatut lapaset, hieman muunnellen eilen postaamaani ohjetta. Nämä lapaset tein hieman kapeampaan käteen kuin eilen virkkaamani lapaset ja lyhyemmällä varrella. Näissäkin lankana Novitan Isoveli ja koukku nro 6.

Koira kerkesi varastaa lapset ennen kuvausta, huomaa koirankarvat :D


Virkattujen lapasten  ohje:


Virkkaa 28 kjs, sulje piilosilmukalla renkaaksi.
1.-3. krs: 3 kjs(=ensimmäinen pylväs) jonka jälkeen pylväillä koko kierros.
4 krs ja siitä eteenpäin: virkkaa ks jokaiseen edellisen krs:n kjs:aan.
Virkkasin spiraalina mutta voi myös virkata näin: sulje jokainen kerros ps:lla ja tee 1 ks aloitussilmukaksi.  (Jos olisin tehnyt raidalliset, olisin virkannut tällä tyylillä kerrostenvaihdot)

Kun olet virkannut varren halutun pituiseksi, on aika tehdä peukalolle aukko. Virkkaa 6 ks jonka jälkeen 6 kjs ja hyppää 6 ks yli. Jatka kierros loppuun ks:lla.

Seuraavalla kierroksella virkkaa jokaiseen kjs:aan ks. jatka työtä ks:lla siihen asti kunnes pikkusormi peittyy.

Aloita kavennukset. Virkkaa molemmissa sivuissa 2 ks yhteen seuraavalla kolmella kierroksella jonka jälkeen virkkaa koko ajan kaksi yhteen niin kauan kunnes kärki sulkeutuu.

Tee toinen lapanen kuten ensimmäinen mutta peukalon aukko tehdään 14 silmukkaa ennen loppua, virkkaa 6 kjs ja hyppää 6 ks yli ja virkkaa 8 ks.

Peukalo: virkkaa peukalon ympäri 15 ks ja virkkaa spiraalina peukalon kynnen alareunaan asti. Aloita kavennukset virkaten molemmilta sivuilta 2 yhteen kahden kerroksen ajan. Lopuksi virkkaa koko ajan 2 ks yhteen niin kauan kunnes aukko sulkeutuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti