tiistai 19. tammikuuta 2016

Virkatut lapaset

Innostuin virkkaamaan lapaset Novitan Isovelilangasta koukulla nro 6. Tulikin ihanan paksut ja lämpimät. Hyvin lämmittivät sormia tänään pakkasen paukkuessa siinä -27 asteen huitteissa. Tarkoituksella valitsin isomman koukun, pienemmällä tulisi tiiviimpää mutta ne ovat minun makuuni jotenkin tönköt. Ihan makuasioitahan nämä ovat :)Virkattujen lapasten  ohje (kirjoitin ohjeen lapasia tehdessäni):

Virkkaa 32 kjs, sulje piilosilmukalla renkaaksi.
Virkkaa ks jokaiseen edellisen krs:n kjs:aan.

Virkkasin spiraalina mutta voi myös virkata näin: sulje jokainen kerros ps:lla ja tee 1 ks aloitussilmukaksi.  (Jos olisin tehnyt raidalliset, olisin virkannut tällä tyylillä kerrostenvaihdot)

Nämä lapaset virkkasin pitkällä varrella, varren pituus on 14 cm.

Kun olet virkannut varren halutun pituiseksi, on aika tehdä peukalolle aukko. Virkkaa 8 ks jonka jälkeen 7 kjs ja hyppää 7 ks yli. Jatka kierros loppuun ks:lla.

Seuraavalla kierroksella virkkaa jokaiseen kjs:aan ks. jatka työtä ks:lla siihen asti kunnes pikkusormi peittyy.

Aloita kavennukset. Virkkaa molemmissa sivuissa 2 ks yhteen seuraavalla kolmella kierroksella jonka jälkeen virkkaa koko ajan kaksi yhteen niin kauan kunnes kärki sulkeutuu.

Tee toinen lapanen kuten ensimmäinen mutta peukalon aukko tehdään 14 silmukkaa ennen loppua, virkkaa 7 kjs ja hyppää 7 ks yli ja virkkaa 8 ks.

Peukalo: virkkaa peukalon ympäri 17 ks ja virkkaa spiraalina peukalon kynnen alareunaan asti. Aloita kavennukset virkaten molemmilta sivuilta 2 yhteen kahden kerroksen ajan. Lopuksi virkkaa koko ajan 2 ks yhteen niin kauan kunnes aukko sulkeutuu.Toivottavasti ohjeesta saa selkoa! Nopeat ja helpot lapaset tehdä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti